Školní a výcvikové zařízení HZS ČR  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Brno - 9.5.2013 – zkouška RFID technologie v zásahovém oděvu

Dne 9.5.2013 v ŠVZ HZS ČR, středisko Brno proběhla ukázka výcviku ve Flashover kontejneru (s technologií spalování kapalné fáze propanu). 

Účastníci výcviku použili zásahové oděvy vybavené tzv. RFID tagy. Zkouška probíhala v rámci projektu „Vývoj systému identifikace, evidence a kontroly ochranných pracovních pomůcek Hasičského záchranného sboru ČR pomocí RFID technologie“, jehož poskytovatelem je Technologická agentura České republiky.

Řešení projektu spočívá ve vytvoření systému identifikace vybavení HZS pomocí RFID technologie. Prostředky budou vybaveny RFID tagem, čímž bude umožněna jejich identifikace. Systém bude sloužit k záznamu a kontrole údržby a revizí jednotlivých kusů a dále k dohledu kvality - tím se zvýší bezpečnost hasičů při zásahu. Přínosem pro výrobce bude implementace systému identifikace a evidence, který sleduje cyklus produktů, vady výrobků a povede ke zvýšení kvality a efektivity výrobků a odstranění chybovosti výroby.

Při ukázce výcviku byli přítomni všichni účastníci projektu, tedy Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava, GABEN, spol. s r.o., Koutný spol. s r.o.

Další fotografie ze zkoušky RFID technologie v zásahovém oděvu ve fotogalerii.


plk. Ing. Radovan Kočí

vytisknout  e-mailem