Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Skladovací a opravárenské zařízení HZS ČR (SOZ) dnes vyexpedovalo poslední zásilku s ochrannými prostředky určenými pro HZS krajů

6. 5. 2020 (RK) - V pardubické Skutči se nachází jeden z 11 skladů SOZ. Od 8. 3. 2020 se zdejší pracovníci, v souvislosti s opatřeními proti šíření nákazy novým koronavirem, podílí na distribuci ochranných prostředků, které vydávají HZS krajů s určením pro krajská zdravotnická zařízení. 

Celkem 45 pracovníků SOZ rozdistribuovalo od 8. 3. 2020 po celé ČR 15 nákladními automobily přes 30 milionů kusů ochranných prostředků a přes 100 palet s desinfekčními prostředky.

Po příletu prvního letadla v rámci leteckého mostu (20. 3. 2020) hned následující den začali s rozvozem materiálu do HZS krajů. Kromě distribuce ochranných prostředků pro hasiče a ministerstva, měli kolegové ze SOZ také na starost distribuci ochranných masek a filtrů, které rozváželi na HZS krajů, a které byly určeny pro krajská zdravotnická zařízení.

Kromě těchto činností se SOZ podílel také na zajištění provozu kontrolních stanovišť na hranicích, pevných odběrových míst, lůžkových kapacit (vybavením přenosných lehátek, spacáků a lůžkovin) pro pracovníky v důležitých provozech státu (vězeňská služba, prvky kritické infrastruktury, apod.).

Dnes pracovníci SOZ odbavili poslední, šestnáctý výdej materiálu, určený pro hasiče ve všech krajích. S útlumem opatření proti koronaviru se bude pomalu vracet činnost k normálu také v SOZ. Veškerý zapůjčený materiál bude pečlivě zkontrolován a připraven pro další použití, případně budou doplněny spotřebované zásoby tak, aby hasiči byli znovu dobře připraveni pro případ další vzniklé mimořádné události.



  plk. Mgr. Rudolf KRAMÁŘ,
  vedoucí pracoviště komunikace 
  MV-generální ředitelství HZS ČR
  tel:  +420 950 819 949
  e-mail: rudolf.kramar@grh.izscr.cz

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem