HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silvestrovské oslavy v Ústeckém kraji - zásahy hasičů

Silvestr

Od 20. hodiny do půlnoci vyjely hasičské jednotky v Ústeckém kraji ke třem požárům. Jednalo o požár plastového kontejneru na odpad v Žatci. V Teplicích vyjela jednotka na požár stromu.

Ve 23:25 byl ohlášen požár ve 14. patře panelového domu v Mostě, ulice M. G. Dobnera. Na místo bylo vysláno 6 jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Požár se rozšířil z balkónu do přilehlého bytu. Hasiči ihned po příjezdu nasadili na likvidaci požáru tři vodní proudy. V požárem zasaženém bytě se nikdo nenalézal. Z panelového domu bylo evakuováno 50 osob. Pro evakuované osoby byl na místo povolán autobus ze stanice Louny.  Po likvidaci požáru a odvětrání zakouřených prostor se lidé pomalu mohli vracet do svých bytů. Událost se obešla bez zranění. Dle vyšetřovatele příčin požáru, požár vznikl zřejmě od zábavní pyrotechniky. Odhadovaná škoda je 80 – 100 tisíc Kč. Uchráněná hodnota je 500 tisíc Kč.

Zasahující jednotky: HZS ÚK stanice Most a stanice Louny, HZSP Severní Energetická-Komořany, JSDHO Most-Rudolice, Obrnice a Braňany.

Nový rok

V souvislosti s novoročními oslavami jsme po půlnoci do třetí hodiny ranní vyjížděli k 19 požárům. Nejčastěji se jednalo o požáry plastových kontejnerů na odpad a zbytků obalů od zábavní pyrotechniky.

První událost byla ohlášena v 00:05 hodin, jednalo se o požár túje od zábavní pyrotechniky v Dolním Podluží. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice Varnsdorf.

V 00:16 hodin vyjely jednotky požární ochrany do Dubí (okr. Teplice) k nahlášenému požáru pergoly u rodinného domu. Po lokalizaci požáru, museli hasiči rozebrat střešní konstrukci kvůli likvidaci skrytých ohnisek. Na místo se dostavil vyšetřovatel požáru, který předběžně odhadl škodu na 200 tisí Kč. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů ze stanice Teplice a dobrovolné jednotky hasičů z Dubí a Proboštova.

Odkazy do noveho okna

Požár bytu Most

Požár bytu Most 

Detailní náhled

Požár bytu Most

Požár bytu Most 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem