HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silvestr a Nový rok – pohledem zásahů hasičů Olomouckého kraje.

Podobně náročný z pohledu počtu výjezdů měli hasiči poslední den v roce 2017 oproti roku předešlému. V roce 2016 vyjely profesionální a dobrovolné jednotky ke třiadvaceti událostem, Silvestr 2017 zapíše do statistik celkem 15 událostí. I přesto se jednalo o náročné zásahy v podobě požárů či pomocí u dopravních nehod. Již šest minut po půlnoci (31.12.2017) vyjely jednotky k ničivému požáru prodejny s obuví a závěr dne, několik minut před koncem roku 2017, na Šumpersku poblíž obce Studénky, k původně ohlášenému požáru lesa s pozdějším upřesněním zahoření menšího dřevěného přístřešku. 

Za zmínku v přehledu událostí posledního dne roku 2017 stojí další podvečerní požáry s dojezdem většího počtu jednotek do Moravského Berouna a Bohuňovic, v obou případech se naštěstí jednalo o menší požáry v souvislosti s topnou sezónou. V Kopřivné na Šumpersku došlo ve večerních hodinách k nehodě se zraněním, původně i s nutností vyproštěním zraněným osob po převrácení automobilu na střechu. Hasiči po svém příjezdu asistovali přivolané posádce zdravotníků ZZS Olomouckého kraje při ošetření jedné zraněné osoby, již mimo havarovaný vůz. Jednotka dále také provedla nutná bezpečnostní opatření. Z výčtu zásahů připomínáme obvyklé technické pomoci, ke kterým již tradičně patří zabouchnuté byty s hrozícím nebezpečím z prodlení. A tak i letos hasiči vyrazili k otevření bytu s uvnitř hořící svíčkou, k zabouchnutým lidem na balkónech a podobně.

Vzhledem k náročnému vstupu do loňského roku 2017 ( mimojiné vážná nehoda s tragickými následky), i letošní pohled dle statistik již čítá desátý výjezd od příchodu roku nového. První výjezd na sebe nenechal dlouho čekat a hasiči zasahovali v 00:21 u technické pomoci v Mohelnici, zde vypomohli u zabouchnutého bytu. U dvou požárů odpadů, kde lze předpokládat souvislost se zábavní pyrotechnikou řešila jednotka profesionálních hasičů v Uničově. Hasiči již také zasahovali u dvou dopravních nehod se zraněním v Jeseníku a Lesnici na Šumpersku. Krátce po čtvrté hodině ranní vyjížděla profesionální jednotka požární stanice Hranice k požáru osobního vozidla, v době dojezdu hasičů bylo vozidlo požárem zcela zničeno.

Aktuálně - od půl šesté ranní ( 1.1.2018) likviduje několik jednotek požár velké zděné garáže se zahořením většího počtu osobních vozidel v Kosově na Šumpersku. V ohrožení je i přilehlý starší rodinný domek. Aktuálně se jednotkám podařilo požár lokalizovat, nicméně i nadále pokračují v ochlazování a ochraně ohrožených sousedních objektů.

Podrobnosti k požáru v Kosově později v samostatné tiskové zprávě.

Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje.

  

Odkazy do noveho okna

Silvestr Koprˇivna´ nehoda se zraneˇni´m

Silvestr Koprˇivna´ nehoda se zraneˇni´m 

Detailní náhled

pozˇa´r OA Hranice

pozˇa´r OA Hranice  

Detailní náhled

pozˇa´r OA - Hranice

pozˇa´r OA - Hranice 

Detailní náhled

nehoda Sˇumpersko

nehoda Sˇumpersko 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem