HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr zaměstnal hasiče

Hasiči Pardubického kraje v souvislosti se silným větrem zasahovali od úterní 23 hodin do středeční 10 hodiny celkem u 39 událostí.

Jednalo se zejména o popadané a polámané stromy. Hasiči ale také museli zabezpečit utržené plechy na střeše objektu v Cholticích. Hrozilo, že plech se střechy ulétne a poničí elektrické vedení. Plech by dále mohl zranit i procházející osoby. Hasiči provizorně střechu zajistili.

Do šesté hodiny ranní hasiči zasahovali u 17 událostí. Se svítáním a pospíchajícími řidiči do práce přibylo telefonátů na operační středisko hasičů a poté i zásahů. Od 6 do 10 hodiny dopolední hasiči evidovali dalších 22 událostí.  Opět se jednalo zejména o popadané stromy. v půl desáté dopoledne motorový vlak narazil v Pusté Kamenici do spadlého stromu. Nehoda se obešla bez zranění. 

Místa, kam hasiči vyjížděli odstraňovat stromy v úterý dopoledne: Bohuňovice, Ústí nad Orlicí, Litomyšl, Předhradí, Bukovina u Přelouče, Krásné, Široký Důl, Bojanov, Oldříš, Chvaletice, Krouna, Stašov, Králíky, Všeradov, Mladějov na Moravě, Trpín, Pustá Kamenice,..

Při zásazích neevidujeme žádná zranění, přesto Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje doporučuje v době silného větru omezit pohyb venku i jízdy autem. Nezdržovat se a neparkovat zejména v okolí starších budov, v blízkosti větších stromů a vysokých stožárů. Nechodit do lesa a nepřibližovat se k spadlým drátům elektrického vedení. V případě nutnosti jízdy jet maximálně opatrně a pomalu. Na horách omezit vycházení a nevydávat se na túry.

Následky silného větru budou hasiči odstraňovat pravděpodobně ještě několik hodin.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Choltice

Choltice 

Detailní náhled

Široký Důl

Široký Důl 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem