HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr zaměstnal hasiče v deseti případech

Silný vítr, před kterým varovala výstraha meteorologů, a který v neděli 11. října 2015 fouká v celém Olomouckém kraji si vyžádal deset výjezdů hasičů (situace do 19:00 hodiny) 

V osmi případech vyjížděli hasiči likvidovat popadané stromy a větve na komunikacích, v jednom případě zajišťovali uvolněné plechy na střeše stadionu v Lipníku nad Bečvou a v jednom případě zajišťovali spadlý drát elektrického vedení v Hlubočkách.

Na Přerovsku hasiči vyjížděli 3x odstraňovat spadlý strom, na Olomoucku vyjeli hasiči také ve třech případech na spadlý strom a na Šumpersku hasiči vyjeli ve dvou případech.

V 12:04 hodin byli požádáni profesionální hasiči z Olomouce a dobrovolní hasiči Hluboček o odstranění spadlého drátu elektrického vedení na ulici Ztracená v Hlubočkách. Hasiči po příjezdu místo zajistili a povolali energetiky.

V Lipníku nad Bečvou se v 13:30 hodin zase uvolnily plechy na střeše stadionu. Vzhledem k silným poryvům větru hasiči nemohli na místě ustavit výškovou techniku, a proto místo zajistili a s největší pravděpodobností se budou na místo v pondělí vracet.

Několik stromů museli hasiči zlikvidovat v Těšíkovském údolí. Při jízdě objevili asi čtyři popadané stromy, které rozřezali a odklidili.

Při událostech nebyl nikdo zraněn.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz 

vytisknout  e-mailem