HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr láme větve a strhává stromy k zemi

Pardubický kraj 

Silný vítr s deštěm zasáhl i Pardubický kraj. O víkendu na některých místech silné námrazy způsobily pády stromů a spadané větve zcela zatarasily komunikace.
Někde padaly dešťové kapky a někde zem pokryl sníhNěkde padaly dešťové kapky a někde zem pokryl sníh. Foto: JSDHO Bystré
Pod tíhou sněhu nevydržely větvě, někde stromy strhl k zemi silný vítrPod tíhou sněhu nevydržely větvě, někde stromy strhl k zemi silný vítr
Hasiči v celém kraji vyjíždějí i v pondělní ráno zejména k popadaným stromům, které tvoří překážku silničního provozu. Stromy hasiči rozřezávají pomocí motorových pil. Jejich zvuk už bylo možné slyšet například v Lohenicích, Kameničkách, Nových Hradech, Litomyšli, Dašicích, Pardubicích a v Borové.
               Ve Vysokém Mýtě skončil časně ráno na boku malý kamion, který zablokoval celou silnici R35. Hasiči ihned po příjezdu zjistili, že zraněn při nehodě naštěstí nebyl nikdo, ale z nákladního automobilu unikala nafta. Tu hasiči zachytávali do sběrných nádob. K vyproštění kamionu byla povolána specializovaná firma Vápeník. Po vyproštění náklaďáku byla silnice ještě posypána sorbentem.
 
 Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem