HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný vítr a výjezdy hasičů

Hasiči v Olomouckém kraji od ranní sedmé hodiny do 11:00 hodin dopoledne v pátek 17. června 2016 vyjeli už k jednadvaceti událostem, které mají souvislost se silným větrem, který od rána fouká v Olomouckém kraji.  

Hasiči likvidují zejména popadané stromy a větve na komunikacích, v jednom případě, v Bělotíně, řešili uvolněný reklamní poutač a v jednom případě, na železniční trati mezi Lipovou a Vápennou, odstraňovali popadané dřeviny z profilu tratě. Nejvíce výjezdů mají hasiči na Jesenicku (11 událostí).

Asi nejvážnější událost, u které hasiči doposud zasahovali se stala v Jesneíku na ulici Otakara Březiny. Strom spadl na dvoupodlažní rodinný domek, částečně poškodil střechu a přetrhal dráty elektrického vedení. Hasiči na místo povolali techniku s hydraulickou rukou, která strom po dobu zásahu jistila, aby nespadl a ještě více nepoškodil dům. Jednotky jsou stále na místě, ulice je uzavřená.

Rušno je také na operačním středisku HZS Olomouckého kraje, které přijímá desítky telefonátů v souvislosti se silným větrem. Spousta hovorů se na operátory "přelévá" z Moravskoslezského kraje, kde je situace vážnější.

Podle našich informací při událostech nebyl nikdo zraněn.

Meteorologové prodloužili platnost výstrahy před silným větrem. Ten by v našem kraji, zejména na Jesenicku a Šumpersku měl foukat až do dnešní 17. hodiny.

Situaci v Olomouckémkraji stále sledujeme a v případě změny Vás budeme informovat.

FOTO - zásah hasičů v Jeseníku, ulice Otakara Březiny.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: mluvci(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

TP_jesenik_17-6-2016

TP_jesenik_17-6-2016 

Detailní náhled

TP_jesenik_17-6-2016

TP_jesenik_17-6-2016 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem