HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Silný déšť a bouřky se přehnaly Zlínským krajem

(13.06.2020) Voda s bahnem se valila do domů. 

Od 16.30 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů přes šedesát oznámení, souvisejících s vydatným deštěm a bouřkami, které se přehnaly Zlínským krajem.

Déšť zaměstnal hasiče na Zlínsku, kde je nejvíce postiženou oblastí Valašskokloboucko. Dobrovolní a profesionální hasiči tak likvidovali a stále likvidují následky silného deště. Přijali jsme celkem 18 událostí z této oblasti. Naplaveniny zde ucpávaly propusti. Bahno s vodou teklo po silnicích a na pozemky místních občanů. Rozvodnily se potoky, které ohrožovaly kolem stojící domy. Do domů se voda dostávala zpátky i přes odpady.

Dalších 14 případů řešili hasiči na Otrokovicku a jedenáct na zbytku území Zlínska.

Druhou zasaženou oblastí je Uherskohradišťsko, a to konkrétně 14 událostí. Zde voda zaplavila sklepy mnoha bytových i rodinných domů. Taktéž se v této oblasti vyvracely stromy, podmáčené dlouhotrvajícím deštěm.

Na Kroměřížsku měli hasiči o poznání méně událostí, a to konkrétně 3. V jednom případě odstraňovali spadlý strom z cesty. V Tetěticích a Věžkách zasahovali hasiči u odlétávajících střech z domů, které poškodil vítr.

Vsetínsko bylo tentokrát ušetřeno. Zde hasiči nevyjeli ani k jedné události, spojené s vydatným deštěm.

Situace se ve Zlínském kraji pomalu uklidňuje a událostí hasiči přijímají podstatně méně než třeba před hodinou. Stále však v kraji prší a bouří.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem