HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Seniorská obálka do kapsy

Pondělí, 12. dubna 2021 – Nová verze Seniorské obálky je na světě. Získala menší rozměry vhodné k umístění do kapsy nebo kabelky. Smysl však zůstává stejný – poskytnout rychle složkám IZS informaci o zdravotním stavu seniora. 

Seniorskou obálku neboli I.C.E. kartu (In Case of Emergency, z ang. Použít v případě nouze) vytvořil projekt Senioři v krajích Ministerstva práce a sociálních věcí ČR ve spolupráci s Jihomoravským krajem, především s jeho zdravotnickou záchrannou službou a dalšími složkami Integrovaného záchranného systému v červnu 2018. 

Projekt se rozšířil do celé republiky a obálky nacházejí své místo v řadě domácností. Po třech letech je zde nová mini verze o velikosti bezmála 8x10 centimetrů, kterou může mít senior stále při sobě.  

Seniorské obálky získají zájemci buď na svém krajském, městském či obecním úřadě, u poskytovatelů sociálních a zdravotnických služeb, v knihovnách, seniorských klubech, nebo si je mohou zdarma stáhnout v Souborech ke stažení na webových stránkách projektu Senioři v krajích https://seniorivkrajich.mpsv.cz. Tam najdou i pokyny k jejímu vyplnění a užívání.  

Jaroslav Mikoška – tiskový mluvčí HZS JmK 

vytisknout  e-mailem