HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Semináře pro učitele základních škol na téma ochrana člověka za běžných rizik a mimořádných událostí.

Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje ve spolupráci se Zdravotnickou záchranou služnou Ústeckého kraje a Národním institutem pro další vzdělávání pořádají v Ústeckém kraji semináře pro pedagogy základních škol v problematice „Ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí“. 

Semináře pro učitele (1).JPGSemináře pro učitele (1).JPGSeminář pro učitele základních škol již proběhl v okresech Ústí nad Labem, Chomutov, Litoměřice a Louny.
V průběhu semináře byli účastníci seznámeni se vzdělávacím projektem Hasiči pro školy. Jedná se o tvorbu výukového materiálu pro 2. stupeň základních škol v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Materiál je realizován v rozsahu 20 výukových hodin na čtyři ročníky. Připravují se interaktivní prezentace doplněné videem, fotografiemi a grafikou, pracovní listy pro děti a teoretickou příručkou pro učitele. Materiál bude vytvářen postupně a k dispozici bude v rámci ucelených bloků pro jednotlivé ročníky. V současné době jsou k dispozici zpracovaná témata pro 6. ročník. Celý projekt je realizován ve spolupráci s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje za finanční podpory Ústeckého kraje.
Seminář byl realizován ve spolupráci s pracovníky Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje. Přítomní pedagogové byli seznámeni s nejnovějším postupem laické resuscitace, včetně odkazů na relevantní výukové podklady dané problematiky.

Semináře pro učitele (3).JPGSemináře pro učitele (3).JPGTeoretická část byla doplněna prohlídkou hasičské stanice a ukázkou možností hašení samovzníceného oleje na pánvi.
Seminářů se zúčastnilo celkem 75 pedagogů z celého Ústeckého kraje. Další semináře, na které je možno se prostřednictvím Národního institutu pro další vzdělávání přihlásit, proběhnou 20. 11. na požární stanici v Teplicích a 27. 11. na požární stanici v Děčíně. V případě zájmu je možné domluvit individuální termíny pro proškolení pedagogů jednotlivých škol.

Akce proběhla za finanční podpory Ústeckého kraje.

Odkazy do noveho okna

Semináře pro učitele (4)

Semináře pro učitele (4) 

Detailní náhled

Semináře pro učitele (3)

Semináře pro učitele (3) 

Detailní náhled

Semináře pro učitele (2)

Semináře pro učitele (2) 

Detailní náhled

Semináře pro učitele (1)

Semináře pro učitele (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem