HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Sedm jednotek hasičů likvidovalo ve Zlíně - Loukách požár v areálu místní firmy

(2.10.2019) Krátce po sedmé hodině večerní přijali hasiči oznámení o požáru v areálu firmy ve Zlíně - Loukách. Na místo postupně vyjelo celkem sedm jednotek hasičů. 

Jako první k požáru přijela jednotka hasičů statutárního města Zlína. Jejich velitel ihned potvrdil požár dřevěného přístřešku, který se rychle šířil na další budovy. Na místo přijely dále dobrovolné jednotky ze Štípy, Salaše, Louk, Lhoty, profesionální hasiči z Otrokovic a ze Zlína, jejichž velitel převzal velení.


K lokalizaci požáru hasiči v dýchací technice použili celkem tři C proudy. K ochlazování střechy budovy haly, nacházející se v těsné blízkosti požáru, použili hasiči i výškovou techniku.


Krátce před osmou hodinou večerní měli hasiči již požár pod kontrolou. Rozebírali požárem zasaženou budovu, kterou kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska. Dále s pomocí přetlakové ventilace odvětrávali halu o velikosti okolo 100 x 20 metrů, nacházející se v těsné blízkosti požáru.


Požárem byla zasažena dílna, lehce poškozen plášť budovy vedlejší haly a v ní zakouřen technický prostor haly. Dále sálavým teplem byly poškozeny dvě unimobuňky, stojící u hořícího objektu.


Při požáru nebyl nikdo zraněn.


Na místě je nyní vyšetřovatel, který zjišťuje příčinu vzniku požáru a výši škody.

Aktualizace ve 21:30 hodin

Ve 20:55 hodin vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Poté jednotky postupně odjely zpět na své základny. Na místě požáru zůstali pouze hasiči statutárního města Zlína, kteří na požářiště budou dohlížet do půlnoci. 

Taktéž vyšetřovatel hasičů ukončil šetření. V daším vyšetřování bude pokračovat zítra za denního světla. Příčina vzniku požáru a ani výše škody tak zatím nebyla určena.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem