HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

S požárem kombajnu se potýkali hasiči z Hranic a Lipníku

Vysokou škodu přes 4 miliony korun způsobil v úterý 23. července odpoledne požár kombajnu u Jezernice nedaleko Lipníku nad Bečvou. 

Hasiči po příjezdu na místo požár velmi rychle lokalizovali, ke zdolání plamenů nasadili tři proudy. K hašení použili také pěnu, protože v palivové nádrži stroje bylo přes 500 litrů nafty. Čerpací stanici si jednotky zřídily v nedaleké Jezernici. Díky včasnému zásahu hasičů i majitele přilehlého pole, který traktorem hořící kombajn rychle oboral, se podařilo zamezit rozšíření požáru na okolní zralé obiloviny a uchránit tak další majetek.

1.jpg1.jpg

Majitel rovněž s pomocí dalšího kombajnu sklidil nejbližší zralé plodiny, a tak pomohl plochu zabezpečit proti možnému šíření ohně. Prostor okolo stroje hasiči také preventivně prolili vodou. Na místě kromě dvou profesionálních jednotek z Hranic a Lipníku nad Bečvou zasahovalo také pět jednotek dobrovolných hasičů z Lipníku, Hranic, Slavíče, Jezernice a Oseku nad Bečvou. Požár stroje se jim podařilo během hodiny a půl zlikvidovat, jeho příčinu nyní vyšetřujeme.

por. Mgr. Lucie Balážová, tisková mluvčí

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem