HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlý požár trávy v Českém středohoří, požár bytu v Klášterci nad Ohří, auto spadlé do řeky a další zásahy.

18.3. 19:09 Hasičské jednotky HZS St. Most, SDH Braňany, SDH Lom, HZSP Litvínovská uhelná a.s. vyjely k rozsáhlému požáru trávy u obce Lužice okres Most.  

Hořela tráva, keře a stromy. Jednalo se o několik ohnisek o celkové rozloze 1500x800m v chráněné krajinné oblasti České Středohoří. Zásah komplikovala tma, nepřehledným terén a vítr, který oheň rozfoukával. Hasiči požár lokalizovali ve 20:51 a zlikvidovali v 21:35.
Územní odbor Chomutov
požár trávy
18.3. 12:38 Jednotky HZS St. Chomutov, HZS St. Klášterec nad Ohří, SDH Klášterec nad Ohří, SDH Kadaň, HZSP Svereočeské doly a.s. DNT a HZSP ČEZ a.s. Elektrárny Tušimice vyjely k požáru u Tušimic okres Chomutov. Hořela tráva na ploše 300x500m. Hasiči požár lokalizovali v 14:06 a zlikvidovali v 14:34.
Během víkendu 17.a18.3. vyjely profesionální i dobrovolné hasičské jednotky v Ústeckém kraji k 44 požárům trávy a dalších porostů. V okresu Teplice to bylo 10 zásahů, v okresu Chomutov 10, okres Most 8, Litoměřice 6, Děčín 4, Louny 3 a Ústí nad Labem 3.
Plošné vypalování staré trávy i ostatních porostů je zákonem o požární ochraně zakázáno. Fyzické osobě, která vypaluje posrosty, lze uložit pokutu do výše 25 tisíc Kč. Hrozí nebezpečí přenesení požáru na jiný objekt nebo plochu podobnou té spalované a to po povrchu suché vegetace, zanesením ohně větrem nebo i proudy horkých spalin s jiskrami a přenesením ohně v podloží. Poslední nebezpečí je aktuální zvláště v lesích nebo na plochách, kde je silnější vrstva lesní hrabanky nebo nedostatečně mineralizovaných zbytků organických látek z dřívější vegetace. Takový oheň může „doputovat“ na vzdálenost desítek metrů a objevit se i po několika dnech. Bohužel může nastat i udušení lidí v kouři a uhoření při nezvládnutém, původně jen malém kousku vypalované plochy.
Územní odbor Chomutov
požár bytu
17.3. 9:41 Hasičské jednotky HZS St. Klášterec nad Ohří a SDH Klášterec nad Ohří vyjely k požáru bytu v ulici Václava Řezáče v Klášterci nad Ohří. Byt byl zakouřený, hořela lednice a okolí. Hasiči požár lokalizovali v 9:56 a zlikvidovali v 10:24. Škoda byla předběžně odhadnuta na 100 tisíc Kč.
Územní odbor Litoměřice
požár auta
17.3. 18:09 Hasičská jednotka HZS St. Lovosuice vyjela k požáru auta v Kostelní ulici v Lovosicích. Hořela dodávka Ford Transit. Hořel motor. Hasiči požár lokalizovali v 18:28 a zlikvidovali v 18:45.
Územní odbor Litoměřice
dopravní nehoda
17.3. 6:39 Hasičská jednotka HZS St. Roudnice nad Labem vyjela k dopravní nehodě osobního auta u Brozan nad Ohří. Auto spadlo do řeky Ohře. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Vzala jej do péče zdravotnická záchranná služba. Hasiči prohledali břehy, zda se tam nenachází někdo další. Auto bylo vytaženo a naloženo na odtahovou službu.
Územní odbor Teplice
vyproštění zapadlé nohy koně
17.3. 9:00 Na linku tísňového volání bylo hlášeno, že za plynárnou v Košťanech zapadl kůň nohou mezi kovové plaňky mostku. Na místo vyjela jednotka HZS St. Teplice a SDH Košťany. Kůň měl nohu ve škvíře železné konstrukce mostku. Na místo byl povolán veterinář, který koně uspal. Hasiči za pomoci hydraulického nářadí nohu koně vyprostili.
 

vytisknout  e-mailem