HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozsáhlý požár domu v Holešově

(24.07.2022) Plameny pohltily celou střechu. 

Od šesté hodiny ranní zasahovalo devět jednotek hasičů u rozsáhlého požáru dvougeneračního neobydleného rodinného domu v ulici Novosady v Holešově na Kroměřížsku. A byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.

Po příjezdu na místo hasiči ihned zahájili hasební práce, neboť v plamenech byla celá střecha a půdní prostory domu. K hašení použili čtyři hasební proudy vody. Zásah jim však komplikovaly náletové dřeviny, které hustě rostly okolo. Hasiči si tak motorovou pilou museli cestu k domu prořezat.

Pár minut po půl sedmé vyhlásil velitel zásahu lokalizaci požáru. Hasiči tak měli požár pod kontrolou. To nejhorší však stále měli před sebou. K likvidaci požáru použili i výškovou techniku, pomocí které se dostali blíž k hořící a nepřístupné střeše objektu.

Na požářiště se dostavil řídící důstojník, který převzal velení zásahu. Ten si na místo vyžádal zástupce města Holešov, který zajistí vyklizení poškozené budovy.

Při likvidaci požáru hasiči odtrhli střešní plech a postupně rozebírali konstrukci střechy, což bylo nutné především v její nejvíce zasažené části, která byla prohořená a nebyla tak únosná pro pochozí hašení. Po odkrytí střechy a sundání její konstrukce hasili hasiči hořící krovy a izolační papír. Poté pokračovali v rozebírání dalších částí střechy a dohašovali skrytá ohniska.

Před devátou hodinou velitel zásahu redukoval síly a prostředky. Jednotky hasičů se tak postupně začaly vracet zpět na své základny. 

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní společně s Policií ČR zjišťuje příčinu vzniku požáru a výši škody. 

Zasahující jednotky:
HZS Holešov
HZS Bystřice pod Hostýnem
HZS Kroměříž
JSDH Holešov
JSDH Bystřice pod Hostýnem
JSDH Hulín
JSDH Prusinovice
JSDH Zahnašovice
JSDH Žeranovice

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

7.JPGZásah hasičů při likvidaci požáru střechy domu v Holešově

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem