HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rozloučení s Jaromírem Mottlem a Marií Petrlíkovou

Velitel stanice HZS Liberec mjr. Ing. Jaromír Mottl a hlavní účetní Marie Petrlíková se dne 31. května 2021 loučí s HZS Libereckého kraje, a to shodně po 20 letech. 

Jaromír Mottl svoji profesní kariéru zahájil u HZS Libereckého kraje 1. dubna 2001, kdy nastoupil na pozici zástupce velitele jednotek na krajském ředitelství HZS Libereckého kraje. Od konce roku 2004 až do současnosti zastával pozici velitele stanice HZS Liberec, která je největší stanicí v kraji. V rámci svého působení u HZS Libereckého kraje tak zůstal věrný jak stanici, tak pozici. Organizační a řídící schopnosti uplatnil nejen při vedení stanice, ale také při zásahové činnosti. Z mnoha mimořádných událostí, na jejichž zdolávání se podílel, jmenujme například: bleskové povodně na území Libereckého kraje v roce 2010, rozsáhlý požár hořlavých kapalin v areálu družstva Severochema v roce 2017 nebo požár farmy v Chrastavě v roce 2018.

Jaromír MottlJaromír Mottl rok 2006

Kolegové o něm říkají, že „hasičinou“ žije, nikdy nezkazil žádnou legraci a když to bylo v jeho silách, každému rád pomohl. Jaromír Mottl zároveň předával své zkušenosti i v jednotce sboru dobrovolných hasičů města Hrádek nad Nisou, ve které působil jako velitel jednotky v letech 2004-2018, a i nyní zůstává aktivním členem.  

Dlouholetým a velikým koníčkem Jaromíra Mottla je focení. Umění zachytit okamžik pomocí fotoaparátu bylo v jeho případě několikrát oceněno i na poli fotografických soutěží. Například v roce 2020 se umístil v soutěži „Hasiči před i za objektivem“ na stupních vítězů, a to hned ve dvou kategoriích. Fotí také při svých cyklovýletech nebo na horách, kde se velmi rád věnuje sjezdovému lyžování.

Při rozloučení se zástupci vedení sboru a se svými kolegy převzal Jaromír Mottl z rukou krajského ředitele medaili HZS Libereckého kraje.

Toto ocenění současně obdržela také hlavní účetní HZS LK paní Marie Petrlíková, která svými pracovními výsledky přispěla k budování dobrého jména sboru.

Marie Petrlíková třetí z pravé stranyMarie Petrlíková třetí z pravé strany

Na pozici hlavní účetní byla přijata jako příslušník 1. 3. 2001 pro své předchozí pracovní zkušenosti. V důsledku restrukturalizace začala vést účetní jednotku HZS LK od začátku roku 2006 jako občanský zaměstnanec. Díky svým schopnostem, znalostem a zodpovědnému přístupu byla po celou dobu stabilním členem týmu ekonomů a člověkem, na kterého se mohl sbor i kolegové naprosto spolehnout. Kvalitu práce Marie Petrlíkové prověřilo mnoho kontrolních skupin z finančního úřadu, Ministerstva vnitra - generálního ředitelství HZS ČR i Nejvyššího kontrolního úřadu a vždy úspěšně obstála. Tato skromná žena ve svém volném čase ráda chodí do lesa na houby nebo se věnuje zahrádce a vnoučatům.

HZS  Libereckého kraje přeje oběma v dalším životě hodně zdraví, štěstí a spokojenosti.

Autor: por. Bc. Jakub Sucharda

Foto: HZS LK

poslední výjezdPoslední výjezd

Jaromír MottlJaromír MottlMarie PetrlíkováMarie PetrlíkováPetrlíková a MottlPetrlíková a MottlHasičiHasiči

vytisknout  e-mailem