HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rodinný den na stanici v Žamberku

Povolání hasiče je velmi náročné. Hasiči nasazují svůj život pro životy druhých téměř každý den. Často se ocitají ve velmi nebezpečných a život ohrožujících situacích. Čelí škodlivým plynům, silným požárům a úniku chemikálií. Jejich práce je extrémně náročná. Hasiči mají jedno z nejnebezpečnějších povolání vůbec. Jsou ohroženi zraněním nebo smrtí v důsledku popálenin, vdechování kouře a zhroucení budovy. Jejich práce je náročná nejen fyzicky, ale také psychicky. Dostávají se do situací, které jsou často na hraně života a smrti, což se může dotknout i jejich psychiky. 

A tak je velmi důležité mít doma dobré zázemí, ale to zázemí musí mít hasiči i v práci. Přeci jen tu tráví víc než 1/3 svého života. Hasiči na stanici v Žamberku se rozhodli uspořádat zde rodinný den. Cílem této akce bylo ukázat svým rodinným příslušníkům, jak se jim na stanici žije a poznat se i tzv. „mimo výjezd“.

„Pro děti hasičů jsme připravili zábavné sportovní odpoledne, kdy si vyzkoušely střelbu z laserových zbraní, se kterými trénují biatlonisti, střelbu z luku, ze vzduchovky, vymalovávaly hasičské omalovánky a nechyběl pro ně ani skákací hrad nebo šlapací traktůrky,“ popisuje aktivní den velitel stanice v Žamberku npor. Mgr. Jan Kalous.

Pro zpestření akce navštívila děti na hasičské stanici i sanitka zdravotníků, kterou po odjezdu vystřídala pro změnu hlídka PČR. Na závěr děti hledaly poklad, který byl pro nepřízeň počasí ukryt na stanici. „Vypátrat poklad nebylo jednoduché, dovedly je k nim indicie jako ve známé hře Pevnosti Boayrd,“ doplňuje velitel stanice.

Po nalezení pokladu pustili hasiči dětem pohádku v našem improvizovaném kině:) a manželky hasičů si popovídaly u občerstvení, které si samy s sebou přinesly na návštěvu.

Je důležité pečovat o sebe, ale i o druhé, třeba tak, jako to umí hasiči na stanici v Žamberku.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

rodinný den v Žamberku

rodinný den v Žamberku 

Detailní náhled

rodinný den v Žamberku1

rodinný den v Žamberku1 

Detailní náhled

rodinný den v Žamberku2

rodinný den v Žamberku2 

Detailní náhled

rodinný den v Žamberku3

rodinný den v Žamberku3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem