HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Řidička skončila s vozidlem na střeše

(8.12.2018) Dnes v noci ve 2:45 hodin měla krajským operačním střediskem vyhlášený poplach jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Klobouky, která byla s jedním zásahovým vozidlem vyslána k hlášené havárii osobního auta. 

Nehoda se stala na Zlínsku u obce Štítné nad Vláří – Popov, kde řidička osobního vozidla jela směrem na obec Jestřabí. V zatáčce sjela mimo komunikaci a převrátila se s vozidlem na střechu. Ve vozidle s řidičkou cestovaly další dvě osoby. Ty se po nehodě dostaly z auta ven. Řidička však zůstala ve vozidle zaklíněna. Podle prvotních informací byla zraněná, nekomunikovala a byla v bezvědomí.

Po příjezdu hasičů na místo nehody velitel zásahu potvrdil havárii osobního vozidla, ve kterém zůstala zaklíněna řidička. Tu během pár minut z vozidla vyprostili a předali záchranářům. V jejich péči skončili i oba spolucestující. Všechny tři nakonec záchranáři převezli do nemocnice k vyšetření.

Dále hasiči provedli u vozidla protipožární opatření a zajistili jej proti úniku provozních kapalin.

Šetření příčiny nehody si převzali dopravní policisté, kterým hasiči nasvěcovali místo události. Po zadokumentování místa nehody policisty bylo vozidlo vytaženo z příkopu a odvezeno odtahovou službou. Nakonec hasiči uklidili vozovku od střepů a úlomků z vozidla a v 6:53 hodin se vrátili zpět na svou stanici.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem