Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v únorovém čísle časopisu 112

V únoru vychází druhé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

V rubrice POŽÁRNÍ OCHRANA vám poskytneme rozbor požáru dřevěného kostela Božího těla v Třinci. Historická památka velmi rychle vzplála, i přes velké nasazení jednotek PO se ji nepodařilo zachránit. Přinášíme zajímavý článek o mezinárodní spolupráci na úseku zjišťování příčin vzniku požáru. Dále máme připravený rozhovor s vyšetřovateli požáru s pplk. Mgr. Jakubem Škodou z MV-GŘ HZS ČR a kpt. Ing. Stanislavem Kopeckým z HZS Plzeňského kraje.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM se dočtete o spolupráci psychologické služby HZS ČR se zahraničními subjekty. V posledních sedmi letech se prohlubuje nejenom v rámci různých mezinárodních projektů zaměřených na zvládání mimořádných událostí, ale také formou odborných jednání. Seznámíme vás s pilotním dopravně-bezpečnostním projektem „Dožij se dvaceti“ zaměřeným na děti školního věku.

Rubrika OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ přináší informace o projektu „Slon Hugo“ pro mateřské školy a třídy prvního stupně základních škol zabývající se problematikou požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Přečtete si článek o spolupráci HZS Olomouckého kraje se statutárním městem Olomouc na projektu vzdělávání osob se specifickými potřebami v oblasti ochrany obyvatelstva a integrovaného záchranného systému, který nese název „BOSPi“ neboli Bezpečnost Osob se Specifickými Potřebami.

V informacích se dozvíte o bilancování roku 2017 v Institutu ochrany obyvatelstva, kde se opět sešli odborníci z oblasti bezpečnosti, záchranářství a ochrany obyvatelstva, ale i o tradiční bilanční tiskové konferenci HZS ČR za rok 2017.

Příloha časopisu je věnována tématu „Chřipka ptáků“.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz

Lenka NOVÁKOVÁ, MV-generální ředitelství HZS ČR    

vytisknout  e-mailem