Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v dubnovém čísle časopisu 112

V dubnu vychází čtvrté číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva 

V rubrice POŽÁRNÍ OCHRANA si přečtete rozbor požáru motorestu Čtyři Kameny u dálnice D10. Dále o setkání CTIF partnerů pro oblast zjišťování příčin vzniku požáru. Nebo o Mezinárodních dnech krizové intervence v Innsbrucku. Informujeme o začátku Ankety Dobrovolní hasiči roku 2018.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM se dozvíte, že Záchranný útvar HZS ČR v Hlučíně má nové pásové rypadlo. Přinášíme zajímavý článek o pohybu na zamrzlých plochách, kde hrozí velké riziko proboření do ledu.

Rubrika OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ přináší druhou část řízení procesů při zajišťování nouzových dodávek pitné vody. Dočtete se o informování dotčených osob při mimořádných událostech, ale také o možnosti využití informačních systémů při řešení následků mimořádných událostí nebo i o aktuálních mimořádných událostech řešených na úrovni Evropské unie. V rubrice najdete článek o Ozdravění přírody v okolí řek a rybníků.

V informacích si můžete přečíst rozhovor s PhDr. Vladimírem Šuterou, CSc., ředitelem Nadace policistů a hasičů. Dále, jak Japonská společnost Fuji TV oslovila MV-GŘ HZS ČR s nabídkou k vytvoření společného soutěžního projektu.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz

Lenka NOVÁKOVÁ, MV-generální ředitelství HZS ČR    

vytisknout  e-mailem