Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přečtete si v srpnovém čísle časopisu 112

V srpnu vyjde osmé číslo měsíčníku 112 – odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. 

Rubrika POŽÁRNÍ OCHRANA rozebírá rozsáhlý požár pneumatik, který se stal v Bělčicích v okrese Benešov ve firmě na zpracování použitých pneumatik. Dozvíte se o cvičení v podzemních prostorách v unikátní stavbě zábavního centra Peklo u Hlinska. Hasiči si při taktickém cvičení vyzkoušeli v členitém a podzemním prostředí záchranu osob.

V rubrice INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM přinášíme článek o společném cvičení báňských záchranářů, které se uskutečnilo na cvičném polygonu v Lozornu. Hlavním cílem letošního červencového cvičení byla likvidace erupce vody pažnicovou kolonou. Dále si můžete pročíst nové pokyny chemické služby.

Rubrika OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ vás informujeme o předsednictví Estonska v Radě Evropské unie v oblasti civilní ochrany, které převzalo dne 1. července 2017 po šesti měsících od Malty. Dále o odborném semináři na téma „Sucho a povodně jako krizová situace“, který uspořádal dne  18. května 2017 Český národní výbor pro omezování následků katastrof ve spolupráci s Českým spolkem pro péči o životní prostředí. Dočtete se také o činnostech a úkolech přijímacího střediska v případě evakuace osob ze zóny havarijního plánování jaderné elektrárny Temelín. Dále o specializačních kurzech „Technik ochrany obyvatelstva“ v Pardubickém kraji, který byl zařazen do plánů úkolů pro 2017 pro velký zájem ze strany jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí.

V informacích si dovolujeme upozornit na další příběh nadace, který je věnován bývalému hasiči strojní a chemické služby Václavu Dvořákovi. Dále na činnosti Záchranného útvaru HZS ČR v rámci hasičských slavností v Litoměřicích.  Ze sportovních událostí informujeme například o osmém ročníku soutěže Hranická věž, která je řazena jako jeden z pěti závodů do Českého poháru ve dvojboji. Nebo o devátém ročníku Mezinárodního mistrovství Polska v TFA, kde česká družstva opět zabodovala.

Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis není ve volném prodeji. Cena jednoho výtisku je 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.

Předplatné a distribuce: A.L.L. production, s.r.o., P.O.Box 732, 111 21 Praha 1, tel. 840 30 60 90, e-mail: 112@predplatne.cz, www.predplatne.cz

Lenka NOVÁKOVÁ, MV-generální ředitelství HZS ČR         

vytisknout  e-mailem