HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

PVČ na ZŠ Riegrova ve Svitavách v rámci taktického cvičení

Dne 3. 10. 2022 proběhlo na ZŠ Riegrova ve Svitavách taktické cvičení, jehož námětem byl únik chlóru ze strojovny z nedalekého koupaliště. Cílem cvičení bylo prověřit činnost pedagogů dle zpracované karty opatření při úniku nebezpečné látky a provést ve spolupráci s HZS tzv. invakuaci tří stovek žáků ze zóny ohrožení do bezpečného prostoru. 

Po taktickém cvičení  se žáci prvního stupně přesunuli do venkovního prostředí, kde jednotka HZS Svitavy představila zasahujiící techniku. Žáci druhého stupně se vrátili do tělocvičny a zhlédli prezentaci ÚO Svitavy, ve které byli seznámeni s problematikou nebezpečných látek, možných úniků, varování a vyrozumění a správného postupu při těchto situacích. Praktická ukázka přesunu v zamořeném prostoru byla doplněna pracovníky KŘ, kteří na figuríně předvedli improvizovanou ochranu dýchacích cest, očí, hlavy, povrchu těla, rukou a nohou. 

Cvičení prokázalo možnost vzájemné spolupráce uvnitř HZS, mezi odděleními a pracovišti  IZS a OOB a KŘ při přípravě podobných akcí.


Mgr. Vlastimil Štrumfa

Odkazy do noveho okna

TC_ZŠ_Riegrova 1

TC_ZŠ_Riegrova 1 

Detailní náhled

TC_ZŠ_Riegrova 2

TC_ZŠ_Riegrova 2 

Detailní náhled

TC_ZŠ_Riegrova 3

TC_ZŠ_Riegrova 3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem