HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prudký déšť a bouřka.

Hasičské jednotky, profesionální i dobrovolné, vyjížděly v Ústeckém kraji od 13:00, kdy začalo opět pršet, do 16:45, kdy stále prší, k 28 zásahům na základě žádostí o pomoc většinou s nahromaděnou vodou.  

Nejvíce v okresu Teplice, k 12 událostem, většinou zatopeným sklepům v Teplicích a Krupce. Například to byla zatopená vozovka v ulici U lanovky v Bohosudově nebo 1m vody ve sklepě ve Vrchoslavské ulici v Novosedlicích nebo naproti reastaurace Slunce v Bohosudovské ulici v Trnovanech 1m vody ve sklepě a další zásahy.
V okresu Litoměřice to bylo 6 zásahů. Byla zatopena silnice pod viaduktem v Jarošově ulici v Litoměřicích, 1,5m vody se nahromadilo ve sklepě v Hornické ulici nebo byly zatopeny 4 místnosti sklepa Na Hradčanech v Roudnici nad Labem.
Na Děčínsku zasahovali hasiči v 6 případech, byly to dvě laguny v obci Jílové – Kamenná, voda v garáži v Rumburku, voda v obchodu v Jiříkově, zatopená zahrada v Šluknově – Království. V Království vyjiíždela jednotka HZS Úk ze stanice Šluknov k požáru stromu, který zapálil blesk.  Hrozilo, že hořící strom spadne na dům. Hasiči požár zlikvidovali vysokotlakým vodním proudem v 16:31. V obci Horní Podluží byl po šestnácté hodině vyhlášen 2. povodňový stupeň na říčce Lužničce.
V okresu Most tekla voda z kanalizace do sklepa v Jedlličkově ulici v Horním Litvínově.
 

vytisknout  e-mailem