HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Provozovatelé zdrojů rizik

Objekty a zařízení provozovatelů zdrojů rizik jsou dle množství a druhu skladovaných nebezpečných chemických látek a směsí podle zákona č. 224/2015 Sb., o prevenci závažných havárií, ve znění pozdějších předpisů, zařazené do skupiny B, skupiny A a nezařazené.

V okolí objektů a zařízení provozovatelů zařazených do skupiny B je stanovena zóna havarijního plánování a pro účely plánování opatření pro likvidaci havárie a ochranu obyvatelstva v zóně havarijního plánování je zpracován vnější havarijní plán.

Z hlediska bezpečnosti jsou mezi nezařazenými objekty a zařízeními provozovatelů zájmovými především ty objekty a zařízení, ve kterých se nakládá s amoniakem (čpavkem) a chlórem, tzn. zejména bazény, zimní stadiony a některé úpravny pitné vody. Takové objekty jsou označovány jako tzv. podlimitní objekty a jsou pro ně plánovaná opatření pro případ vzniku havárie.

Aktuální přehled objektů zařazených do skupiny A, B a tzv. podlimitních objektů v Karlovarském kraji je uveden na bezpečnostním portálu Karlovarského kraje –www.bezport.cz

vytisknout  e-mailem