Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prosincový časopis 112 se dvěma přílohami

3. 12. 2014 (Jaroslav Vykoukal) - V polovině prosince vyjde poslední letošní číslo odborného časopisu požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva – 112. 

Atmosféře vánočních svátků je přizpůsoben rozbor zásahové činnosti jednotek PO sestavený tentokrát z tzv. kuriózních zásahů. Dále v tomto bloku informujeme o změnách, které přináší novela vyhlášky o požární prevenci a analyzujeme některé metody hašení požárů hotelových pokojů..

V části zaměřené na oblast IZS připomínáme osmdesáté výročí založení policejního letectva na našem území, přinášíme třetí díl seriálu o záchranářské kynologii  a seznamujeme s přilbovým potápěním, které výrazně zvyšuje bezpečnost a ochranu hasičů-potápěčů při práci v kontaminovaných vodách.
 
V bloku ochrana obyvatelstva a krizové řízení hodnotíme výsledky některých preventivně výchovných a vzdělávacích projektů pro seniory a studenty středních škol, prezentujeme nový informační terminál v jednotném systému varování a vyrozumění a seznamujeme se závěry semináře zaměřeného na problematiku klimatických změn.
 
V závěrečné části časopisu přibližujeme poslání Toxikologického informačního střediska v Praze a přinášíme ohlédnutí za činností Asociace velitelů HZS podniků v v roce 2014.
 
Součástí prosincového čísla jsou dvě přílohysouhrnný obsah letošního ročníku časopisu 112 a novela vyhlášky o požární prevenci.
 
Vydavatelem časopisu 112 je MV-generální ředitelství HZS ČR. Časopis je distribuován pouze předplatitelům. Cena jednoho výtisku 25,- Kč, roční předplatné je 300,- Kč.
 
Předplatné a distribuce: Moraviapress, a.s., U póny 3061, 690 02 Břeclavtel.: 516 205 176, zelená linka: 800 100 314, fax.: 519 321 417, e-mail: 112@moraviapress.cz.                            
 
Jaroslav Vykoukal - šéfredaktor

vytisknout  e-mailem