HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči v Kutné Hoře oslavili 50 let od svého vzniku

Historie profesionálního sboru v Kutné Hoře se datuje k 1. únoru 1969 a úzce navazuje na činnost dobrovolných hasičů. Nejprve vznikl veřejný požární sbor, který byl základem pozdějšího Okresního veřejného požárního útvaru. 

U příležitosti 50. výročí založení profesionálních hasičů v Kutné Hoře byla v pátek 5. dubna 2019 pro všechny návštěvníky připravena na Palackého náměstí první část oslav, jejíž součástí byla expozice hasičské techniky a dalších doplňkových programů. K zhlédnutí byla nejen technika, která se u zásahů využívá v současnosti, ale také vozidla a ostatní prostředky, jaké měli hasiči k dispozici při zdolávání požárů v minulosti.

Pro nejmenší návštěvníky byl připraven stánek prevence rizik, kde si děti mohly vyzkoušet, v jakých případech volat hasiče, nebo si zahrát hry, které přispívají ke zvýšení povědomí o činnosti hasičů a zároveň jsou i poučením, jak se chovat v případě mimořádné události.

Návštěvníci si také mohli prohlédnout výstavu fotografií nebo zhlédnout videa z ostrých zásahů i různých cvičení, na kterých se hasiči připravují na mimořádné události.

Oslavy budou pokračovat ve čtvrtek 2. května přímo na kutnohorské stanici, kde budou pro veřejnost připraveny další ukázky, a to včetně dynamických. Návštěvníci tak uvidí hasiče přímo v akci v rozmanitých typových událostech, takže se seznámí se širokou škálou činností, které hasiči dennodenně vykonávají při výkonu svého povolání.

por. Bc. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem