HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Profesionální hasiči obdrželi z Fondu Zlínského kraje investiční dotaci

(17.1.2020) V roce 2016 daroval Zlínský kraj Hasičskému záchrannému sboru Zlínského kraje pozemek k výstavbě nové požární stanice ve Strategické průmyslové zóně Holešov a dále poskytl investiční dotaci ve výši 5 mil. korun na realizaci tohoto projektu. 

Zlínskému kraji, zejména tehdejšímu zastupitelstvu v čele s bývalým hejtmanem MVDr. Stanislavem Mišákem, tedy patří velké poděkování. Poděkování za spolupráci patří i společnosti Industry Servis ZK, a.s., zřízené Zlínským krajem pro správu Strategické průmyslové zóny Holešov, a nakonec velké poděkování patří také Energetické agentuře Zlínského kraje, která na realizaci této akce s Hasičským záchranným sborem Zlínského kraje intenzivně spolupracovala.

Stavba nové požární stanice typu P1 Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje včetně napojení objektu na stávající místní technickou infrastrukturu byla zahájena v listopadu 2018. Novostavba je řešena jako energeticky úsporný objekt s efektivním a šetrným využíváním zdrojů energie. Kromě samotné požární stanice, sítí technické infrastruktury a okolních zpevněných ploch byla v areálu této stanice vybudována i věž pro požární sport se zařízením pro sušení požárních hadic a také plocha s umělým povrchem pro fyzickou přípravu příslušníků HZS ZLK. 
V 1. NP stanice jsou vytvořena 4+1 stání pro zásahovou techniku, prostor pro hrubou očistu, šatna pro zásahové obleky, technické místnosti, sklady, posilovna a inspekční pokoj. V 2. NP je zázemí požární stanice, kanceláře, zasedací místnost, denní pohotovostní místnost, noční pohotovostní místnosti, kuchyň s jídelnou, šatna se sociálním zařízením a technické zázemí.

Velmi si vážíme této spolupráce a rádi bychom touto cestou poděkovali za poskytnuté finanční prostředky.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

Zlínský kraj

Zlínský kraj 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem