Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

PRO VEŘEJNOST

haseni-panve-se-vznicenym-olejem-120-120.jpg

VÍTE, ŽE...

Připravili jsme pro vás cyklus krátkých vzdělávacích textů z problematiky požární prevence a ochrany obyvatelstva. Našim hlavním cílem je chránit životy a zdraví obyvatel, majetek a životní prostředí. Přidejte se také, vždyť štěstí přeje připraveným!

Sebeuhašení1 copy.png

PŘÍRUČKY, LETÁKY A MATERIÁLY

V uvedené rubrice naleznete informační příručky (publikaci o doporučených zásadách chování při chemických havárií; velice užitečnou příručku „Víš, odkud voláš o pomoc na tísňovou linku 112?“, příručku „Pro případ ohrožení“ nejen v českém, nýbrž i v anglickém, německém a francouzském jazyce), letáky (jak přivolat pomoc; informace o způsobu varování obyvatelstva před bezprostředně hrozícími mimořádnými událostmi; informace o hasicích přístrojích, hlásičích požáru a jejich doporučeném umístění v obydlí), a materiály nejen pro děti (tematické vystřihovánky, hasičskou společenskou deskovou hru „Hasiči, pomóóóc“, vtipně pojaté krátké animované šoty zaměřené na požární prevenci, veršované hasičské říkanky).

  Ano NE.png

NEJČASTĚJŠÍ OTÁZKY

Na stránkách naleznete odpovědi na nejčastější otázky, které nám na besedách pokládáte.

  projekty.jpg

 VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY A PROJEKTY

V uvedené rubrice je uveden přehled vzdělávacích programů a projektů z oblasti ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí, které jsou buď přímo realizovány Hasičským záchranným sborem ČR, nebo vytvářeny s jeho podporou.

  záchranáři ve člunu copy.png

HZS ČR PRO SENIORY

HZS ČR se dlouhodobě věnuje přípravě a vzdělávání seniorům. Jejich příprava probíhá zejména formou přednášek a besed prostřednictvím „senior akademií“, univerzit třetího věku nebo ve spolupráci s občanskými sdruženími seniorů.

  Waterdrop1.png

ODKAZY

V této části naleznete výběr odkazů na související webové portály (např. portál Asociace Záchranný kruh), které se věnují oblasti ochrany člověka za běžných rizik a mimořádných událostí a bezpečnosti obecně.

vytisknout  e-mailem