HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pro potřeby obyvatel Ukrajiny je zprovozněno centrum pomoci

Pondělí, středa, pátek od 8:00 do 16:00. V době státních svátků je zavřeno. 

V souvislosti s válkou Ruska proti Ukrajině a přílivem uprchlíků z Ukrajiny do České republiky je na adrese Hoření 3083/13 v Ústí nad Labem zprovozněno Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU).

Na přípravě KACPU, jeho organizaci a následném provozu se podílí Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, Policie ČR, Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR (OAMP), Krajský úřad Ústeckého kraje, nevládní neziskové organizace, Magistrát města Ústí nad Labem, Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR (VZP) a další nezbytné organizace důležité pro integraci uprchlíků do naší společnosti. Hasiči ve spolupráci s krajským úřadem zajistili potřebné vybavení do vnitřních prostor centra, připravili systém provozu a rovněž nachystali zázemí pro žadatele o pomoc před samotným centrem. Pomáhají s přípravou nových ubytovacích kapacit, převážejí potřebné zařízení a vybavení. Poskytují další dopravu. A zajišťují i psychologickou pomoc. Na místě pracuje vytvořený tým psychologů, psychosociálních interventů z HZS Ústeckého kraje, dalších složek i z neziskového sektoru.

Žadatelé o pomoc z Ukrajiny zde absolvují registrační proces, na jehož konci mají vyřízené vše potřebné pro možnost pobytu v ČR. To vše v úzké spolupráci s Policií ČR, OAMP, VZP, Krajskou zdravotní a.s., zástupci neziskových organizací a dobrovolníky.

Provoz centra je od 1. 9. 2022 zajištěn ve dnech pondělí, středa, pátek od 8:00 do 16:00. Dočasné nouzové přístřeší  Hotel Vladimír, Masarykova 3128/36, Ústí nad Labem. Do centra přicházejí  žadatelé o pomoc, kteří se do Ústeckého kraje dostali vlastními silami či s pomocí například dobrovolníků, zároveň v případě potřeby slouží pro případné organizované převozy žadatelů o pomoc.

Nabídky pomoci je možné primárně zadávat přes web www.nasiukrajinci.cz. Současně hasiči spustili e-mailovou adresu kacpu@ulk.izscr.cz, která je také určená pro občany České republiky, pro spolky, organizace, firmy a další, kteří chtějí pomoci. Pomoc je zpracována a zahrnuta do databáze humanitární pomoci nebo ubytování pro párování s požadavky. 

Adresa KACPU:

areál UJEP
Hoření 3083/13
Ústí nad Labem
400 11
 

Odkazy do noveho okna

KACPU  (11)

KACPU (11) 

Detailní náhled

KACPU  (3)

KACPU (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem