HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pro potřeby obyvatel Ukrajiny je zprovozněné centrum pomoci

Na organizaci provozu asistenčního centra se podílí Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje 

V prostorách karlovarské hokejové arény je zprovozněné Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině (KACPU). Na přípravě centra, jeho organizaci a následném provozu se podílí Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. Hasiči zajistili potřebné vybavení do vnitřních prostorů centra, připravili systém provozu a rovněž nachystali zázemí pro žadatele o pomoc před samotným centrem.

Systém krajských center pomoci je jednotný pro všechny kraje v celé republice. Žadatelé o pomoc z Ukrajiny zde absolvují registrační proces, na jehož konci budou mít vyřízené vše potřebné pro možnost pobytu v kraji, od ubytování přes povolení k pobytu, zdravotní pojištění a také možnost finanční pomoci od úřadu práce. Hasiči budou v centru koordinovat i další služby, například zdravotnické ošetření, duchovní pomoc či psychologickou pomoc. To vše v úzké spolupráci s Policií ČR, Odborem azylové a migrační politiky MV ČR, Úřadem práce, Všeobecnou zdravotní pojišťovnou, Karlovarskou krajskou nemocnicí, zástupci neziskových organizací a dalšími dobrovolníky.

Provoz centra budou hasiči zajišťovat v nepřetržitém provozu. Zprovozněné je od úterý 1. března, kdy začalo zaškolení obsluhy a testování všech systému, očekávané přijetí prvních žadatelů o pomoc je od středečního rána. Do centra mohou přijít žadatelé o pomoc, kteří se do Karlovarského kraje dostali vlastními silami či s pomocí například dobrovolníků, zároveň bude v případě potřeby sloužit také pro případné organizované převozy žadatelů o pomoc.

Hasiči rovněž od středy spouští informační linku na telefonním čísle 950 380 180. Ta bude v provozu v pracovní dny od 8 do 18 hodin. Linka je určená pro občany České republiky, pro spolky, organizace, firmy a další, kteří chtějí nabídnout pomoc. Operátoři linky budou informovat, zda jsou vyhlášené oficiální sbírky, jakým způsobem je možné se do pomoci zapojit či jakou aktuální pomoc například požaduje přímo ukrajinské velvyslanectví.

Na webu Karlovarského kraje je souhrná zpráva o KACPU: zde

Odkazy do noveho okna

centrum_02

centrum_02 

Detailní náhled

centrum_03

centrum_03 

Detailní náhled

centrum_04

centrum_04 

Detailní náhled

stany_02

stany_02 

Detailní náhled

stany_03

stany_03 

Detailní náhled

stany_04

stany_04 

Detailní náhled

stany_05

stany_05 

Detailní náhled

stany_06

stany_06 

Detailní náhled

stany_07

stany_07 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem