HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dar od statutárního města Olomouc

Statutární město Olomouc každoročně pravidelně podporuje různé aktivity HZS Olomouckého kraje v oblasti integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva. V roce 2020 město Olomouc poskytlo peněžní dar ve výši 360 000,- Kč.

Finanční prostředky byly použity v souladu s uzavřenou smlouvou na pořízení speciálního vybavení pro záchranu osob ze zřícených staveb, a to:

  • Sada na korunkové vrtání - diamantový vrtací stroj HILTI  včetně příslušenství
  • Telemetrický systém měření náklonu stavebních konstrukcí

Speciální technika je uložena na požární stanici v Olomouci.

Vrtací sada pro korunkové vrtání, která bude sloužit jako doplněk štěrbinové kamery. V praxi nastávají případy, kdy je nutné vyvrtat do stavební konstrukce otvor, kterým je možné protáhnout objektiv štěrbinové kamery a provézt průzkum, zda se v daném prostoru nenachází osoby.  Pořízení této techniky nám umožní provádět rychlejší průzkum nepřístupných prostor.

dar_1.png

Telemetrický systém měření náklonu stavebních konstrukcí bude využíván při provádění záchranných prací nebo při stabilizaci stavebních konstrukcí může dojít k jejich dalšímu pohybu a zavalení zasahujících hasičů. Systém se skládá z řídící jednotky, bezdrátových snímačů (inklinometrů) a zobrazovacích prostředků, které se umisťují na staticky narušené konstrukce. Inklinometry umožní včas detekovat sebemenší pohyby stavebních konstrukcí a provést účinná opatření.

dar_3.png

Za peněžní dar děkujeme.

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem