HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dar od Olomouckého kraje

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje v rámci vícezdrojového financování své činnosti získává pravidelně příspěvky od Olomouckého kraje. Jedná se o prostředky jak v oblasti investiční, tak provozní. V roce 2020 obdržel HZS Olomouckého kraje dar od Olomouckého kraje ve výši 985 000 Kč.

Finanční prostředky byly čerpány na následující účely:

  • 290 400 Kč bylo použito na úhradu nákladů na technickou podporu geografického informačního systému pro složky IZS. Geografický informační systém je využíván pro přípravu na mimořádné události kraje, zobrazovaní mapových vrstev pro vhodnou analýzu mimořádných hlášení, na zobrazení čísel lamp veřejného osvětlení, pro složky IZS, MPOL. Je to stěžejní systém pro provoz IZS.

  • 110 248 Kč bylo použito na úhradu ročních poplatků za kmitočty pro mikrovlnné spoje, pronájem optických tras pro krizovou síť a obměnu informačních technologií. 

  •  240 548,94 Kč bylo použito na pořízení 15 ks tabletů do výjezdových vozidel HZS vč. instalace SW Gina a dalších 10 ks tabletů Samsung Galaxy do speciální techniky, 5 ks hybridních pouzder na tablety Samsung Galaxy, a na obměnu 4ks síťových prvků.

  • 166 980 Kč bylo použito na úhradu poplatků za internetové služby v rámci sítě IZS pro složky IZS. Služby slouží pro sekundární připojení složek v případě výpadku primární konektivity a pro zveřejnění dat do ostatních sítí (webservery apod.).

  • 176 823,56 Kč bylo použito na úhradu nákladů za zajištění vyhlašování poplachu pro JSDH obcí formou SMS a AMDS  a informování představitelů veřejné správy o mimořádných událostech a výstrahách formou SMS AMDS.

tablet.jpg

sitovy_prvek.jpg

Za poskytnutý finanční dar děkujeme.

vytisknout  e-mailem