Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Příslušníci Záchranného útvaru HZS ČR se přemísťují do Královéhradeckého kraje

Na základě žádosti ze strany Královéhradeckého kraje vyrazila po 19é hodině další technika Záchranného útvaru směr Hlučín – Hradec Králové. Příslušníci jsou nasměrováni na požární stanici U Přívozu, kde jim budou vydány konkrétní úkoly. 

Jedná se o 4 naše příslušníky - osádky 2 tater T 815 8x8 VVN.
 
V současné době zasahuje ve 4 krajích (Olomoucký, Pardubický, Královéhradecký a Vysočina) celkem 27 příslušníků a 13 kusů záchranářské techniky včetně vyprošťovacího tanku VT-72, který je připraven k použití v Kraji Vysočina.
Část záchranářů - specialistů provádí vyprošťování uvízlé techniky a zprůjezdnění komunikací. Další část nasazených záchranářů připravuje techniku k dalšímu použití.
 
 
Série zásahů vlivem sněhové kalamity začala ve večerních hodinách dne 15.2. 2012.

Skupina 5i příslušníků 3. Záchranné roty ZÚ HZS ČR se sídlem ve Zbiroze zasahovala ve Středočeském kraji v prostoru obce Zalužany na Příbramsku.

Do místa události bylo potřeba zprůjezdnit komunikaci R I/4, která byla silně zavátá sněhem. K tomu posloužila tatra T 815 8x8 VVN s radlicí. Po příjezdu na určené místo události bylo zjištěno, že se jedná o tři uvízlé nákladní automobily v kopci blokující dopravu. Tyto automobily byly vytaženy ve spolupráci s HZS Příbram na komunikaci pomocí vyprošťovacího automobilu T 815 8x8 AV-15, kdy byly použity i vázací prostředky z tohoto automobilu.

Návrat na základnu dne 16.2.2012 po 5é hodině ranní.

 

 
kpt. Ing. PJATÁK Marek
Tiskový mluvčí
Záchranný útvar HZS ČR
Opavská 29, 748 01 Hlučín

vytisknout  e-mailem