HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Příslušníci HZS Středočeského kraje ÚO Beroun stanice Hořovice jsou mistři ČR ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.

Ve dnech 21. 9. – 22. 9. 2012 proběhl již VI. ročník mistrovství ČR profesionálních hasičů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.  

Tentokrát se mistrovství konalo v Karlových Varech před nákupním centrem Globus. HZS Středočeského kraje reprezentovalo družstvo hasičů z požární stanice Hořovice, které si zajistilo postup dne 7. 9. 2012 v krajské soutěži v Lysé nad Labem, kde zvítězilo s náskokem 49 bodů. Mistrovství ČR se zúčastnilo celkem 15 družstev, v početním stavu 1+3, což je velitel týmu a 3 hasiči. Každý kraj měl svého zástupce a za asociaci hasičských důstojníků byla do soutěže vyslána podniková jednotka z firmy Auto Škoda Mladá Boleslav.

Úkolem týmů bylo co nejšetrnější a nejefektivnější vyproštění zraněné osoby z modelové situace dopravní nehody, která byla předem vylosována. Každý tým byl před svým pokusem izolován mimo prostor soutěžní plochy, kde byl připravován scénář modelové situace a poté musel řešit dopravní nehodu jako ve skutečnosti pouze s tím rozdílem, že na něj dohlížel tým zkušených rozhodčích z celé ČR. Časovým limitem pro provedení pokusu bylo 20 minut, což i přes obtížné modelové situace, všechny týmy splnily. Soutěž probíhala k lítosti všech zúčastněných motoristů na nových vozech Škoda.

Nejlépe s celkovým počtem získaných 298 bodů si se svou modelovou situací poradili příslušníci HZS Středočeského kraje v tomto složení (všichni zatím nstržm.): velitel - Jan Drnec, hasič - zdravotník Jindřich Pacák a hasiči Petr Nájemník s Pavlem Zálešákem, pod vedením velitele požární stanice Hořovice nprap. Zdeňka Laubeho. 1. místo na mistrovství ČR je v rukách hasičů ze Středočeského kraje již podruhé, poprvé se o tento úspěch postaral tým našich starších kolegů také z požární stanice Hořovice, a to v roce 2004 v Pardubicích.
 

nprap. Zdeněk Laube
pověřený velitel stanice Hořovice
 

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem