Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Přípravy na přehlídku Armády ČR a složek integrovaného záchranného systému vrcholí

Již příští týden, v úterý 28. října, budou u příležitosti 90. výročí vzniku samostatného československého státu v Praze pochodovat tisíce vojáků, hasičů, policistů i záchranářů, které doprovodí defilé desítek kusů moderní techniky.  

 

Čelo tvaruČelo tvaru

Ve středu 22.10. 2008 se na ploše bývalého vojenského letiště v jihočeské Bechyni  uskutečnil jeden z posledních nácviků na Přehlídku 2008. Tato přehlídka prostředků a sil Armády ČR a složek integrovaného záchranného systému  demonstruje  společnou vůli zúčastěných složek chránit životy a zdraví obyvatelstva. Zúčastní se jí celkem 150 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR a předvedeno bude celkem 26 kusů hasičské techniky.




 

Četa v zásahovémČeta v zásahovém
V čele pochodového tvaru, čítajícím celkem 72 příslušníků sboru, ponesou praporečníci zástavy všech 14 hasičských záchranných sborů krajů a prapor Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska jako největší organizace  dobrovolných hasičů v ČR. Veřejnosti bude představen  i zcela nový prapor Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru  ČR. Pochodující jednotky na této přehlídce reprezentují více než 300 000 českých profesionálních a dobrovolných hasičů.


 

 

 

Defilé technikyDefilé techniky
V rámci defilé bude předvedeno celkem 26 kusů moderní hasičské techniky, kromě cisternových automobilových stříkaček a rychlých zásahových automobilů se mohou zájemci těšit  například na pásové záchranné automobily, těžké vyprošťovací automobily nebo kontejnery pro dekontaminaci techniky a osob. Defilé techniky uzavře společná jízda zásahových vozidel  Policie ČR, Městské policie hl. m. Prahy, Hasičského záchranného sboru ČR a Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy, které doplní armádní vrtulník ve zdravotnické úpravě. 


 

 

 

Defilé hasičské technikyDefilé hasičské techniky
Dne 28. října ve 13:00 zahájí celou zhruba hodinovou přehlídku přelet bojových letounů Armády ČR a během následujícího defilé bude na Evropské třídě (Praha 6) směrem k Vítěznému náměstí  pochodovat celkem 2102 osob a 196 kusů pozemní i letecké techniky. Generální zkouška na přehlídku v Praze se uskuteční v pondělí 27. října 2008 od 22.00 hodin na Evropské třídě.


 

 

 

 

Armádní technikaArmádní technika
Kromě samotné přehlídky se Hasičský záchranný sbor ČR a další složky  integrovaného záchranného systému představí také v prostoru před objekty ČVÚT na Vítězném náměstí, kde bude po celý den k vidění jejich nejnovější technika a vybavení.  Podrobnější informaci k účasti HZS ČR na přehlídce, včetně seznamu předvedené techniky, naleznete na www.hzscr.cz

 

 

Více informací o celé přehlídce lze nalézt www.prehlidka2008.cz  

 

 

Defilé armádyDefilé armády
Text a foto:
kpt. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru  ČR
Tel.: 974 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail:petr.kopacek@grh.izscr.cz

 


webmaster@hzscr.cz

vytisknout  e-mailem