HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při srážce dodávky s vlakem bylo zraněno 13 lidí

(5.6.2019) Vážně vypadající dopravní nehoda osobního vlaku a dodávky byla v tomto případě jen simulovaná událost v rámci taktického cvičení složek integrovaného záchranného systému, které se sjely na vlakovém nádraží v Kroměříži. 

Námětem cvičení byl střet dodávky s motorovým osobním vlakem. Při nehodě bylo ve vozidle zraněno celkem 8 osob a ve vlaku dalších 5 cestujících. Do místa hlášené nehody přijely všechny složky IZS. Poté zástupci těchto složek plnili podle svých kompetencí a odbornosti stanovené úkoly.

Při tomto simulovaném zásahu bylo úkolem hasičů provést průzkum místa události, zajistit místo a okolí nehody a provést protipožární opatření. Důležitým úkolem zasahujících hasičů bylo vyproštění zraněných a ohrožených osob, poskytnutí předlékařské první pomoci zraněným a poskytnutí psychologické a posttraumatické intervenční péče.

Policisté uzavřeli okolí místa nehody, prováděli odklon dopravy a zajišťovali bezpečný průjezd vozidel hasičů a záchranářů k místu této události. Zabezpečovali také hladký průjezd sanitek přes město, které mířily se zraněnými do nemocnice. Dále dohlíželi na to, aby se do této oblasti nedostaly nepovolané osoby a prováděli identifikaci zraněných. Dopravní policisté pak vyšetřovali průběh nehody.

Účelem cvičení tak bylo prověřit připravenost, akceschopnost a činnost všech zasahujících složek při zásahu tohoto typu.

Finančně akci podpořil Zlínský kraj.

Autor:

por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

por. Mgr. Simona Kyšnerová, tisková mluvčí PČR Územní odbor Kroměříž        

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem