HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru v Zábřehu zemřel starší muž

Při nočním požáru bytu v Zábřehu, který likvidovaly čtyři jednotky hasičů, zemřel starší muž. Požár způsobil škodu 300 tisíc korun, příčina se zatím šetří.  

Informaci o požáru bytu v Zábřehu na ulici 28. října přijalo operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje ve středu 30. listopadu 2011 v 2:38 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči ze Šumperku a ze Zábřehu a dobrovolní hasiči ze Zábřehu a z Lukavic. 

Po příjezdu první jednotky na místo události bylo zjištěno, že se jedná o požár bytu v řadovém čtyřpodlažním bytovém domě ve třetím nadzemním podlaží. Po provedeném průzkumu byla uvnitř nalezena osoba (muž, ročník 1931). Hasiči muže transportovali mimo prostor požáru a okamžitě zahájili oživovací práce a povolali na místo zdravotnickou záchrannou službu. Muže se však již oživit nepodařilo.

Pro lokalizaci požáru byl použit jeden C proud. Lokalizace požáru byla nahlášena v 2:55 h.

Z bytového domu bylo preventivně evakuováno 7 osob, z nichž jedna se lehce nadýchala zplodin hoření a byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. 

V průběhu likvidačních prací hasiči prováděli vyklízení bytu zasaženého požárem a dohašování ohně. Požár kompletně zničil pokoj, ve kterém muž spal, a jeho vybavení (knížky, oblečení, nábytek apod.). Zbytek bytu byl pouze zakouřen.

Výše škody byla vyčíslena na 300 tisíc korun, příčina vzniku požáru se šetří.

 


Vladimíra Hacsiková / tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem