HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru rodinného domu ve Dvoře Králové n. L. vznikla škoda ve výši asi jednoho milionu korun

P Dvůr Králové nad Labem (4).jpegDvůr Králové nad Labem – požár – 7. 1. 03:08

Do ulice Slovany vyjížděly po 3. hodině ranní jednotky požární ochrany k ohlášenému požáru rodinného domu s tím, že ze střechy měly šlehat plameny. Tuto informaci potvrdil také velitel zásahu hned po příjezdu na místo události. Zásah byl prováděn jak z vnější strany pomocí výškové techniky, tak uvnitř při hašení ohnisek v podkroví. Rodinný dům se nachází v blízkosti řeky Labe, která posloužila jednotkám jako další zdroj vody. Celý zásah byl velmi náročný, a to nejen kvůli okolnímu terénu, kdy z jedné strany domu je příkrá stráň, ale také kvůli velmi členitému prostoru uvnitř objektu. Hasiči využívali po celou dobu dýchací techniku, v průběhu zásahu musela být doplňována z trutnovské stanice, aby byl na místě dostatek náhradních lahví do přístrojů. Šíření požáru se podařilo hasičům zastavit před 4. hodinou ranní, následně prováděly jednotky dohašování ohnisek a likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 10:08 hod.

V průběhu rána a dopoledne proběhlo podrobné ohledání požářiště. Vyšetřovatelé hasičů zjistili, že důvodem vzniku požáru byla stavebně technická závada komínového tělesa – přizděný trám. Denní světlo ukázalo, jaké škody požár napáchal. Plameny poničily střechu i podkroví, škoda je odhadnuta asi na jeden milion korun. Uchráněné hodnoty představují asi tři miliony korun. Při události nedošlo ke zranění osob.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Dvůr Králové nad Labem a Trutnov a JSDH Žireč, Verdek a Bílá Třemešná.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Dvůr Králové nad Labem (2)

P Dvůr Králové nad Labem (2) 

Detailní náhled

P Dvůr Králové nad Labem (1)

P Dvůr Králové nad Labem (1) 

Detailní náhled

P Dvůr Králové nad Labem (3)

P Dvůr Králové nad Labem (3) 

Detailní náhled

P Dvůr Králové nad Labem (4)

P Dvůr Králové nad Labem (4) 

Detailní náhled

P Dvůr králové nad Labem

P Dvůr králové nad Labem 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem