HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru rodinného domu v Držkově byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu

Ve středu 20.11.2019 v dopoledních hodinách byl na Krajské operační a informační středisko ohlášen požár rodinného domu v obci Držkov na Jablonecku. Z prvních informací nebylo zřejmé, o jak velký rozsah požáru se jedná. 

Na místo jako první přijela jednotka HZS LK stanice Tanvald. "Prvotním průzkumem na místě události jsme zjistili, že se jedná o rozsáhlý požár rodinného domu. Plameny již šlehaly oknem ven v druhém nadzemním podlaží. Na likvidaci požáru jsme nasadili jeden útočný proud a přes KOPIS byly povolány další síly a prostředky." uvedl nprap. Karel Bukvic.

Požár se velmi rychle šířil kvůli dřevěnému obložení v horním patře rodinného domu. Vzhledem k velkému množství zplodin hoření bylo nutné, aby hasiči zasahovali v dýchací technice. Na likvidaci požáru byly nasazeny celkem dva útočné proudy. Hasiči během zásahu vynesli z objektu celkem 4 propan butanových lahví. Hasiči nasadili přetlakovou ventilaci, která objekt odvětrala a usnadnila tak jejich práci v objektu. Po lokalizaci požáru jednotky rozebraly vnitřních konstrukci a pomocí termokamery byla vyhledávána další skrytá ohniska. Zdravotní záchranná služba převzala do své péče jednu z evakuovaných osob, která se během požáru nadýchala zplodin hoření, a bylo nutné ji převézt do zdravotnického zařízení. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat před 13 hod. Příčina a škoda požáru jsou předmětem vyšetřování vyšetřovatele příčin požárů a PČR. Na místě zasahovalo celkem sedm jednotek hasičů: Stanice Jablonec n. Nisou, Stanice Tanvald, JSDH Jílové u Držkova, Zlatá Olešnice, Pěnčín – Huť, Velké Hamry, Držkov.

Autor: por. Bc. Lucie Hložková

Spoluautor: nprap. Bukvic Karel, stanice Tanvald

Foto: HZS LK

požár rodinného domu Držkovpožár rodinného domu Držkov

požár rodinného domu Držkovpožár rodinného domu Držkov

požár rodinného domu Držkovpožár rodinného domu Držkov

požár rodinného domu Držkovpožár rodinného domu Držkov

požár rodinného domu Držkovpožár rodinného domu Držkov

vytisknout  e-mailem