HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru pole na Mělnicku našli hasiči lidské tělo

Ve čtvrtek 25. července deset minut před půl třetí odpoledne byl na linku tísňového volání HZS Středočeského kraje ohlášen kouř vycházející z místní části Kopeč v katastru obce Úžice v okrese Mělník. 

Operační důstojník k události vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Neratovice, podnikové hasiče Aero Vodochody Aerospace a.s., a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Dolínek a Úžice.

Po příjezdu hasiči zjistili, že požár zasáhl plochu cca 100x100 metrů částečně posekaného pole, na kterém hořela i maringotka, a pás náletových dřevin. Na zdolání plamenů jednotky nasadily lafety a několik C proudů. V průběhu zásahu bylo na požářišti nedaleko maringotky nalezeno torzo lidského těla. Přesně po hodině od oznámení požáru ohlásil velitel zásahu lokalizaci.

K události následně vyrazila kriminální policie a koroner. Hasiči během vyšetřování tragické události pokračovali v dohašování drobných ohnisek a v prolévání požářiště vodou. Na místě pak zůstala dobrovolná jednotka Úžice, která v devět večer ukončila dohlídku a ohlásila operačnímu středisku likvidaci.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem