HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru karavanu a přístřešku u rodinného domu došlo k popálení jedné osoby.

(28. 9. 2019) Tři jednotky hasičů zasahovaly dnes dopoledne u požáru karavanu pod přístřeškem u rodinného domu ve Valašských Kloboucích v okresu Zlín. 

Hlášení o požáru karavanu a přístřešku na ulici Na Výsluní ve Valašských Kloboucích přijali hasiči v 8:43 hodin. Operační důstojník vyhlásil požární poplach jednotce profesionálních hasičů z požární stanice Valašské Klobouky a jednotkám dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk a Brumova. K požáru vyjely celkem čtyři automobilové cisterny.

Hasiči po příjezdu k požáru zjistili, že hoří karavan s dřevěným přístřeškem u rodinného domu. Před rodinným domem byl popálený muž. U něj byla jeho žena. Obě osoby byly předány do péče Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Popálený muž byl později transportován vrtulníkem do nemocnice. V rodinném domě už nebyly další osoby. Hasiči v dýchacích přístrojích požár uhasili dvěma vysokotlakými proudy vody. Požár se z přístřešku přenesl na okno do ložnice, které je nad přístřeškem. V ložnici hasiči prováděli odvětrání přetlakovým ventilátorem. Ve vzdálenosti asi 2 metry od přístřešku stojí sousední rodinný dům. Ten hasiči ochlazovali vodou, aby se plameny nepřenesly na jeho střechu. S termokamerou hasiči provedli kontrolu teploty stavebních konstrukcí obou domů. Museli odstranit z střešního pláště obou domů pás střešních tašek a podbití ochlazovali. V karavanu byla nalezena 10 kilogramová tlaková láhev na propan-butan, kterou hasiči vynesli na volnou plochu a následně ji ochlazovali vodou.

Příčina vzniku požáru zůstává v společném šetření hasičů a Policie České republiky.

Škoda způsobená požárem na obou rodinných domech nebyla prozatím nebyla.

Jednotka dobrovolných hasičů z Valašských Klobouk zůstala na místě požáru na dohlídku.

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem