HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru kamionu poškozena i tři převážená auta

Hasiči zachránili 3 z 6 aut, a tím i 1,5 milionu korun. 

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve středu 21.9.2011 večer v Mostech u Jablunkova (okres Frýdek-Místek) u požáru polského kamionu Mercedes Actros, který na korbě vezl šest automobilů Volkswagen Caddy. Oheň poškodil kabinu i tři auta na ložné ploše, obešel se ale bez zranění. Předběžná škoda byla odhadnuta na 2 miliony korun. Protože hasiči zachránili před požárem tři vozidla, uchránili tím hodnoty za 1,5 milionu korun.
 
Operační středisko hasičů obdrželo i formaci o požáru ve středu krátce před šestou hodinou večerní. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a dvě jednotky dobrovolných hasičů – z Mostů u Jablunkova a Jablunkova.
 
Kamion hořel na silnici první třídy č. 11 nedaleko skicentra, při zásahu zůstal jeden pruh silnice průjezdný. Řidič stačil vystoupit a pokusil se hasit oheň přenosnými hasicími přístroji. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu za deset minut, dalších 50 minut jim zabralo pečlivé dohašování. Tři z šesti převážených aut se jim podařilo zachránit.
 
 

pozarkamiona3VWMostyuJablunkova (10).JPG

pozarkamiona3VWMostyuJablunkova (5).JPG 

pozarkamiona3VWMostyuJablunkova (4).JPG

vytisknout  e-mailem