HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při požáru bytového domu v Milovicích byl vyhlášen druhý stupeň poplachu

V úterý 26. dubna pár minut před třetí hodinou odpoledne přijali středočeští hasiči oznámení o požáru ve sklepě sedmipatrového bytového domu v Milovicích na Nymbursku. 

Operační důstojník na místo ihned vyslal profesionální hasiče z Milovic spolu s dobrovolnými hasiči obcí Lysá nad Labem a Milovice. Jelikož během cesty k zásahu bylo od další volající upřesněno, že chodba je plná kouře a není možné se z domu dostat, byli k události povoláni ještě profesionální hasiči z Benátek nad Jizerou a Nymburka.

Okamžitě po příjezdu a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že došlo k zahoření ve sklepních prostorech. To hasiči rychle uhasili jedním proudem C a pěnou, avšak chodba byla silně zakouřená a tak nebyla možná evakuace obyvatel vnitřkem budovy. Jednotky musely nejprve nasadit přetlakovou ventilaci a místo odvětrat. Přesto byli někteří obyvatelé evakuováni vnějškem budovy přes lešení, kterým je celý objekt obestaven, protože dům je rekonstruován. Velitel zásahu nechal poplachový stupeň zvýšit na druhý a povolat k události další jednotky. K zásahu vyjeli podnikoví hasiči Správa železnic Nymburk a dobrovolní hasiči obcí Hronětice, Stará Lysá a Všejany.

Přes zpočátku hrozivě vypadající zásah nemusela zdravotnická záchranná služba nikoho odvést k dalšímu ošetření. Během zásahu bylo evakuováno zhruba čtyřicet osob a několik domácích zvířat.

V půl šesté byl oheň zcela pod kontrolou a mohla být nahlášena jeho lokalizace. Příčina požáru i výše škody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár bytového domu Milovice

001 - požár bytového domu Milovice 

Detailní náhled

002 - požár bytového domu Milovice

002 - požár bytového domu Milovice 

Detailní náhled

003 - požár bytového domu Milovice

003 - požár bytového domu Milovice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem