HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nočním požáru chaty v Počátkách na Pelhřimovsku uhynulo několik zvířat

Čtyři slepice a sedm králíků uhynulo při nočním požáru dřevěné chaty v Počátkách na Pelhřimovsku. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 150 tisíc korun. Příčina vzniku požáru se nadále vyšetřuje.  

 

Ve čtvrtek v 01,11 hod přijala operátorka tísňové linky 112 oznámení o požáru dřevěné chaty v Počátkách. Na místo události operační důstojník Krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina vyslal jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Počátek a Žirovnice. Na místo události vyjelo celkem pět cisternových automobilových stříkaček.

V době příjezdu první jednotky hasičů na místo události byla dřevěná chata kompletně v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů a přibližně po dvaceti minutách intenzivního hašení se jim podařilo dostat požár pod kontrolu. Kromě hašení hořícího objektu se jednotky také zaměřily na ochranu okolí a před plameny chránily ostatní chaty. Úplně požár uhasit se zasahujícím hasičům podařilo před půl čtvrtou ráno.

Při požáru uhynuly čtyři slepice a sedm králíků. Majitel předběžně odhadl vzniklou majetkovou škodu na objektu na 150 tisíc korun.

Během čtvrtečního rána budou na místě naši vyšetřovatelé zjišťovat příčinu vzniku požáru.

Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem