HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nehodě osobního vozu a kamionu se zranilo dítě a jedna dospělá osoba.

(30. 9. 2017) Krátce po půl jedenácté dopoledne byla na krajské operační středisko ohlášena dopravní nehoda osobního automobilu s kamionem mezi obcemi Horní Lhota a Zádveřice. Podle prvotních informací zde bylo podezření na zaklíněné osoby uvnitř osobního vozu. 

Na místo byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Luhačovice a další jednotka ze stanice Zlín. K události vyrazil také velící důstojník směny.

Ihned po příjezdu byla na operační středisko potvrzena havárie osobního a nákladního automobilu. Ve voze Volkswagen Passat došlo ke zranění jedné dospělé osoby a jednoho dítěte, ale oba se již nacházeli mimo vozidlo v péči zdravotníka, který jel náhodou kolem. Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byli předáni do jejich péče a odvezeni do nemocnice. Řidič nákladního vozu zraněn nebyl.

Jednotka ze stanice Luhačovice byla odeslána zpět na základnu a hasiči ze Zlína zajistili místo nehody a provedli protipožární zabezpečení. Vozovka byla průjezdná kyvadlově.

Po zadokumentování nehody policií byl osobní automobil naložen na odtahovou službu a komunikace byla uklizena od úlomků vozů a drobného úniku provozních kapalin. Následně bylo místo předáno a hasiči se po čtyřech hodinách zásahu vrátili zpět na základnu.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem