HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při nedělních požárech uchránili hasiči milionové hodnoty

Hasiči zasahovali v neděli 27. 2. 2022 celkem u čtyř požárů objektů – bytového domu, dvou rodinných domů a jedné chatky. Díky zásahu jednotek požární ochrany byly uchráněny hodnoty v celkovém odhadu téměř 17 milionů korun. Při požárech evidujeme pět zraněných lidí.

Stárkov, okr. Náchod – požár – 27. 2. 07:28

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár sauny, která byla součástí rodinného domu. Jeden člověk byl zraněn, hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc a pomohli s transportem do sanitky. V silně zakouřených prostorech lokalizovaly jednotky požár, likvidaci ohlásil velitel zásahu kolem 8:30 hod. Prostory byly odvětrány. Škoda je asi 150 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 2,6 milionu korun. Příčinu zjišťuje vyšetřovatel hasičů. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Červený Kostelec, Stárkov a Jívka.

Broumov, okr. Náchod – požár – 27. 2. 09:23

K ohlášenému požáru v bytovém domě na třídě Soukenická vyrazili hasiči ze čtyř jednotek požární ochrany. Plameny zasáhly jednu bytovou jednotku, dál do domu se naštěstí požár nerozšířil. Z objektu bylo evakuováno asi 50 lidí, tři lidé se nadýchali zplodin hoření, byli v péči ZZS. Kolem poledne byl zásah jednotek ukončen. Co stálo za vznikem události, to zjišťuje vyšetřovatel HZS. Škoda byla předběžně odhadnuta na 600 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 11 milionů korun. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice Náchod a Broumov a dobrovolné jednotky z Broumova a Meziměstí.  

Chlumec nad Cidlinou, okr. Hradec Králové – požár – 27. 2. 12:59

Profesionální hasiči z Nového Bydžova a JSDH Chlumec nad Cidlinou a Nové Město nad Cidlinou likvidovali požár dřevěné chatky. Při události nebyl nikdo zraněn. Po lokalizaci požáru hasiči ochlazovali doutnající trámy konstrukce a rozebírali část střechy. Škoda byla v tomto případě vyčíslena asi na 100 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou odhadem 250 tisíc korun. Příčinu upřesní vyšetřovatel hasičů.

Hořice, okr. Jičín – požár – 27. 2. 16:17

Čtyřem jednotkám hasičů byl vyhlášen poplach kvůli požáru v rodinném domě v Husově ulici. Těsně po 18. hodině ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. Jednotky rozkryly částečně i podhled, aby odhalily případná skrytá ohniska na půdě a prostory odvětraly. Při požáru byla jedna osoba lehce zraněna, ošetření nevyžadovala. Škoda byla předběžně stanovena na asi 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou asi 3 miliony korun. Na místě byli profesionální hasiči z Hořic a Jičína a dobrovolné z Hořic a Miletína.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Broumov

P Broumov 

Detailní náhled

P Chlumec nad Cidlinou

P Chlumec nad Cidlinou 

Detailní náhled

P Stárkov

P Stárkov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem