HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při čelním střetu nedaleko Bystřice museli hasiči vyprošťovat zaklíněné osoby ze dvou vozidel

Informaci o čelním střetu osobního a nákladního automobilu na silnici první třídy číslo tři nedaleko obce Bystřice na Benešovsku přijala tísňová linka středočeských hasičů v pondělí 25. dubna čtrnáct minut před patnáctou hodinou. 

Prvotní informace sice byla nahlášená přes systém eCall, ale vzápětí operátor tísňové linky obdržel upřesňující oznámení, že na silnici číslo tři mezi obcemi Bystřice a Olbramovice došlo k čelnímu střetu osobního a nákladního automobilu a v obou vozidlech zůstaly zaklíněny osoby.

Operační důstojník na místo ihned vyslal profesionální hasiče z Benešova spolu s dobrovolnou jednotkou obce Bystřice, která je předurčená na zásahy u dopravních nehod. Jednotky okamžitě po příjezdu začaly vyprošťovat zraněné osoby z vozidel, což se jim zhruba za deset minut podařilo a oba zranění skončili v péči zdravotnické záchranné služby. Pro jednu osobu přiletěl vrtulník Letecké záchranné služby, ta byla díky tomu rychleji transportována do nemocnice k dalšímu ošetření. Druhá zraněná osoba byla převezena do nemocnice pozemní cestou sanitkou.

K události byla povolána také Správa a údržba silnic k doklizení vozovky od trosek havarovaných vozidel. Hasiči pomohli s naložením aut na vozidla odtahové služby, zasypali uniklé provozní kapaliny sorbentem a spolupracovali při zajištění místa nehody.

Silnice I/3 byla v místě střetu po celou dobu zásahu uzavřena. Provoz se podařilo částečně obnovit v půl páté odpoledne.

por. Ing. Tereza Sýkora Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - dopravní nehoda nedaleko Bystřice na Benešovsku

001 - dopravní nehoda nedaleko Bystřice ... 

Detailní náhled

002 - dopravní nehoda nedaleko Bystřice na Benešovsku

002 - dopravní nehoda nedaleko Bystřice ... 

Detailní náhled

003 - dopravní nehoda nedaleko Bystřice na Benešovsku

003 - dopravní nehoda nedaleko Bystřice ... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem