HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Při čelním střetu autobusu a osobního auta u Podolanky se zranilo šest lidí

V úterý 19. května v sedmnáct hodin přijala operátorka tísňové linky Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě příměstského autobusu a osobního vozidla na staré mladoboleslavské silnici číslo 610 v katastru obce Podolanka v okrese Praha-východ. 

Operační důstojník k události, která se stala těsně u hranice s Prahou, vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic Stará Boleslav a Říčany a jednotku sboru dobrovolných hasičů Brandýs nad Labem. V rámci mezikrajské výpomoci byla o spolupráci požádána také jednotka HZS hl. města Prahy ze stanice HS-10 Satalice.

První jednotka byla na místě za dvanáct minut od ohlášení, přičemž bylo provedeným průzkumem zjištěno, že došlo k čelnímu střetu autobusu a osobního vozidla. Autobus po střetu ještě vyvrátil strom, na kterém zůstal částečně viset.

V osobním vozidle cestovaly dvě osoby. Řidiče bylo nutné vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. V autobuse cestovalo celkem 15 osob, z nichž čtyři včetně řidiče bylo nutné ošetřit. Nejvážněji zraněný byl řidič osobního automobilu, který byl letecky transportován do pražské nemocnice v Motole. Ostatní osoby byly převezeny k dalšímu ošetření sanitními vozidly.

Hasiči dále provedli zajištění místa nehody, protipožární opatření a úklid komunikace. Samotné vyproštění autobusu zajistila specializovaná firma. Po celou dobu zásahu a vyšetřování byla silnice uzavřena a policie odkláněla dopravu po vedlejších komunikacích.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem