HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prezident republiky udělil státní vyznamenání podpraporčíku Janu Odermattovi in memoriam za hrdinství

Na návrh vlády České republiky se prezident Miloš Zeman rozhodl udělit Medaili Za hrdinství podpraporčíku Janu Odermattovi in memoriam za hrdinství. U příležitosti státního svátku dne 28. října 2017 si na Pražském hradě státní vyznamenání z rukou prezidenta České republiky převzala manželka Jana Odermatta.

V podkladech pro toto ocenění stojí: „Navrhovaný podpraporčík Jan Odermatt projevil svým jednáním při záchraně lidského života, zdraví a majetku značné materiální hodnoty své hrdinství, za které položil svůj život.“

Pětačtyřicetiletý Odermatt nastoupil k pražskému hasičskému sboru v roce 1993 a působil zde jako technik chemické služby. Lidské životy zachraňoval celých 23 let až do února 2017, kdy ve Zvoli vypukl požár lakovny a Odermatt zde utrpěl vážná zranění, se kterými byl v kritickém stavu odvezen do kladenské nemocnice, kde následující den zemřel.

Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy si velmi váží udělení státního vyznamenání Janu Odermattovi, nezapomíná se na hrdiny, kteří denně nasazují životy pro záchranu jiných.


mjr. Bc. Martin Kavka
tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy
Tel.: +420 950 850 039
Mobil: +420 778 547 808
E-mail: martin.kavka@hzspraha.cz

vytisknout  e-mailem