Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prezident republiky jmenoval dva nové hasičské generály

28. 10. 2016 (Nicole Zaoralová) - Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval v pátek 28. října 2016 u příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu do generálské hodnosti plukovníka Ing. Františka Mencla a plukovníka Mgr. Slavomíra Bella. 

frantisek mencl2.pngŘeditel HZS Královéhradeckého kraje, plk. František Mencl, je služebně nejstarším krajským ředitelem v Hasičském záchranném sboru České republiky. Ve služebním poměru je nepřetržitě od 1. ledna 1987. Do funkce ředitele Hasičského záchranného sboru okresu Hradec Králové nastupoval po Miroslavu Štěpánovi, který byl následně dlouholetým generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR, což pro plk. Ing. Mencla znamenalo vysoce nastavenou laťku odborné úrovně a manažerské práce. Tuto funkci po celou dobu vykonává s maximálním nasazením. Je uznávaným odborníkem v oblasti požární ochrany nejenom u profesionálních hasičských sborů, ale i u sborů dobrovolných hasičů. Významné místo zaujímá i v oblasti požárního sportu, a to jak v České republice, tak i v zahraničí. Práce pro hasičský sbor je pro plk. Ing. Mencla hlavní náplní života a je jí ochoten obětovat všechen svůj volný čas.


slavomir bell.jpgPlk. Mgr. Bc. Slavomír Bell, MSc. je náměstkem generálního ředitele HZS ČR pro ekonomiku od roku 2012. V této funkci se mu daří velmi dobře zhodnocovat dlouholeté zkušenosti získané v průběhu svého působení v bezpečnostních sborech, v nichž prošel celou řadou funkcí při kariérním postupu. Má široký přehled ve všech oblastech působení Policie ČR 
i HZS ČR, ale i v celé oblasti fungování integrovaného záchranného systému. Především ale v oblasti ekonomiky bezpečnostních sborů je v České republice uznávaným odborníkem.  Patří k příslušníkům HZS ČR, kteří v rámci sboru mají přirozenou autoritu a respekt. V přístupu k plnění služebních úkolů přistupuje profesionálním způsobem, s maximální iniciativou a rozsahem vysoce převyšujícím základní dobu služby. Má významný podíl na dalším rozvoji HZS ČR s využitím financování z evropských fondů a na systematickém budování sboru, který je dlouhodobě kladně přijímán širokou veřejností. Aktivně je zapojen i do činnosti dobrovolných hasičů v místě svého bydliště a nelze přehlédnout ani jeho osobní přínos v rozvoji mezinárodních vztahů souvisejících s činností profesionálních i dobrovolných hasičů.

 

 

Hasičský záchranný sbor ČR tak má ve svých řadách již sedm generálů z toho šest v činné službě, bývalý generální ředitel HZS ČR Miroslav Štěpán již ukončil služební poměr.

Kontakt:
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

Odkazy do noveho okna

frantisek mencl2

frantisek mencl2 

Detailní náhled

slavomir bell

slavomir bell 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem